Слънчеата активност днес е активна. Слаба слънчева буря може да достигне

...
Слънчеата активност днес е активна. Слаба слънчева буря може да достигне
Коментари Харесай

Магнитна буря е насочена към Земята днес

Слънчеата интензивност през днешния ден е дейна. Слаба слънчева стихия може да доближи Земята през днешния ден, което евентуално може да докара до незначителни спирания в радиовръзките, оповестява Националната администрация за океански и атмосферни проучвания (NOAA) в нова галактическа прогноза за времето предава

Като продължение на едномесечна поредност от нараснала интензивност на Слънцето сега има мощни изригвания, които постоянно са съпроводени от великански изхвърляния на плазма, известни като изхвърляния на коронална маса (CME). Когато CME минават над Земята, те могат краткотрайно да компресират магнитния щит на нашата планета, което води до геомагнитни стихии.

На собствен ред геомагнитните стихии могат да пресечен енергийните и информационни мрежи и да повредят геостационарните спътници. По-голямата част от геомагнитните стихии съгласно NOAA са леки, само че най-мощните могат да провокират доста по-опустошителни стихии - като събитието Карингтън от 1859 година, което е запалило телеграфни системи. Някои учени предизвестяват, че друга слънчева стихия от подобен мащаб може да хвърли Земята в „ интернет апокалипсис “ - спиране на подводните интернет кабели за седмици или месеци. На 7 май има възможност от геомагнитна стихия от клас G1 – най-слабия клас стихии в петстепенната канара на NOAA.

Когато стихия от клас G1 удари Земята, могат да зародят слаби съмнения в електрическата мрежа и полярни сияния - събитие, породено от заредените частици на слънчевия вятър, сблъскващи се с молекулите в земната атмосфера. От NOAA споделят, че полярни сияния ще могат да се следят на по-ниски ширини от нормално. Изхвърлената от Слънцето коронална маса нормално има потребност от 15 до 18 часа, с цел да доближи до Земята.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР